Проект „Заедно да учим и творим реализира община Болярово
Проект „Заедно да учим и творим реализира община Болярово / netinfo

Проект „Заедно да учим и творим" реализира община Болярово. Той е одобрен от Министерството на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

Бенефициент на този проект е Общинското училищно настоятелство на училищата и ЦДГ в община Болярово, с партньори: община Болярово, СОУ „Д-р Петър Берон" и ОУ „Стефан Караджа. Стойността на проекта е 350 644 лв. , а срокът за изпълнение 24 месеца.

Много са дейностите, заложени в проекта, сред тях са работата с учениците, които обхващат ученици от двете училища. Ще бъде организирано допълнително обучение по български език, както и разкриване на обособени клубове по интереси. Предвиждат се и десет образователни беседи, организиране на мотивационни посещения на ученици и техните родители.

В помощ на проекта ще работят и двама психолози - основно за ученици от етническите малцинства. Следващата дейност е насочена към подобряване на образователната среда в училище чрез закупуване на допълнителни спортни, учебни и други пособия и материали. Това ще доведе до обогатяване на материалната база в двете училища и ще подпомогне учебно-възпитателния процес.

Предвидени са и интересни мероприятия с родители, срещи, образователни екскурзии, състезания и други.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 27 юли 2018 година.