ОИК Сливен призовава градския площад да не се използва за политически мероприятия на Димитровден
ОИК Сливен призовава градския площад да не се използва за политически мероприятия на Димитровден / netinfo

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Сливен излезе със становище, в което препоръчва на политическите партии и коалиции да не използват площад „Хаджи Димитър” в деня на Сливен – 26 октомври, за политически мероприятия. Това съобщи председателят на комисията Лидия Атанасова.

Със становището на комисията е запознат главният секретар на общината. Общинската комисия е излязла и с препоръка към политическите партии и коалиции, които участват в изборите, да спазват поредността на таблата за разлепване на агитационни материали.

Водени са разговори с фирми и организации, които използват таблата по ларгото за лепене на рекламни материали и, според Лидия Атанасова, има уверение, че това няма да се прави до края на кампанията. Кандидат за общински съветник от листата на Атака е поискал от Общинската избирателна комисия да бъде заличен от тази листа.

Право да направи това има политическата сила, която го е издигнала, поясни Атанасова и добави, че в установения срок от партията такава молба не е постъпила. 

През последните дни ОИК е направила два последователни отказа да регистрира кандидат за кмет на село Гавраилово на партия „Ред, законност, справедливост”. Отказите са заради нередности в документите за регистрация.