Нови придобивки за жителите на община „Тунджа”
Нови придобивки за жителите на община „Тунджа” / netinfo

Три нови обекта бяха открити в Община „Тунджа“ в навечерието на нейния празник – 22 април. В село Кабиле отвори врати Общностен център за деца и семейства. Кметът на общината Георги Георгиев преряза лентата и припомни етапи от създаването на Центъра.  Вече е факт специализирано оборудване и обзавеждане на Центъра за ранна интервенция на уврежданията, както и автобус за лица с увреждания. Назначени са и специалисти – социален работник, психолог и др.

„Убеден съм, че предоставянето на интегрирани услуги както за детето, така и за неговото семейство, е сред най-успешните подходи за подкрепа в общността и си струва всяко наше усилие да направим живота им по-добър“, акцентира кметът Георгиев в заключение. Водосвет за освещаване на Общностният център отслужи Отец Георги.

Нови придобивки за жителите на община Тунджа
netinfo

В сградата на читалището в село Дражево беше открит Младежки център. Центърът е оборудван с най-съвременно офис обзавеждане и модерна техника. Елена Велкова – председател на СНЦ „Младежка Лидер мрежа за развитие на селските райони" благодари на общинското и местно ръководство за прекрасните условия, в които се помещава Младежкия Лидер център и изрази увереност, че той ще даде възможност на младите хора не само от община „Тунджа”, но и от страната да обменят идеи, опит, да организират конференции и изложения по важни за тях теми. Кметът на общината Георги Георгиев пожела този център да се превърне в притегателно място, в инкубатор за иновативни практики, защото младите хора са част от капитала на всяка една нация и са в състояние да формират алтернативност и различие в развитието на селските райони. На откриването присъстваха и официалните делегации от побратимения град Руза, Руска федерация и от община Варта, Република Полша.

Нови придобивки за жителите на община Тунджа
netinfo

Ново детско заведение за малчуганите от група „Пчелички“ и група „Калинки“ на село Хаджидимитрово към ОДЗ „Изворче“ официално отвори врати. Лентата прерязаха кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев и директорът на ОДЗ „Изворче“ Милена Паскова. Водосвет за освещаване на помещенията отслужи отец Георги. В словото си кметът Георги Георгиев подчерта, че за преустройството на материална база на закритото начално училище са вложени 356 418 лева. Те са осигурени по проект, реализиран през 2014 година.  В двете детски групи качествена ранна детска грижа и предучилищна подготовка ще получават 47 деца от село Хаджидимитрово на възраст от 3 до 7 години