/ Дарик Сливен, архив
Тежка авария на главен водопровод отстраниха служителите на „ВиК“-Сливен през последната нощ. От 18:30 часа, снощи до 4:30 часа, тази сутрин екип на район Сливен с технически ръководител Пламен Божеков се справи с авария, за отстраняването на която във водните дружества техническото време е два дни.

Активи на ВиК за 6,4 млн. лева са заведени по баланса на областната администрация

Некачествена заварка на гаранционен водопровод от втория воден цикъл причинява избиване на голямо количество водна маса и повдига асфалта на пресечката на улиците „Булаир“ и „Аспарух“. „Спряхме водата веднага и започнахме работа, затова нямаше и поражения.“, коментира началникът на район Сливен инж. Милен Павлов. Фирмата изпълнител на водния цикъл „Водстрой“ не проявява заинтересованост.

Специално работно облекло и предпазни средства за служителите във ВиК-Сливен (СНИМКИ)

Аварията е открита при отклонението на главен водопровод, захранващ цялата висока зона на Сливен, с кварталите Комлука, Звездите, Република, Кольо Фичето, Ново село, част от Сини камъни и Българка. За да не остане градът без вода, в изтеклата безсънна нощ работят багер, самосвал, 10 души специализиран екип, водомайстори, заварчици, управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев. Повредата – прекъснато поради лоша заварка коляно – е на 2 метра дълбочина.

ВиК-Сливен подобрява системите си по европроект

„Сложността идваше от изискването да няма капка вода в тръбата, която се заварява наново. Трудно беше, но устояхме и гражданите не почувстваха притеснение“, изрази удовлетвореност от работата на екипа инж. Милен Павлов.

Проекти за 86 млн. лв. за подобряване на ВиК инфраструктурата в Сливенско

Авариите по новия воден цикъл на Сливен не са за първи път
. Цяла серия тръби се подменяха нееднократно от екипите на „ВиК" по улиците „Великокняжевска“, „Чайковски“, „Стефан Егаров“ и на север от Пето училище.