/ ВиК Сливен
Работното облекло, обувки и лични предпазни средства, доставени по проекта на „ВиК“-Сливен  „Подобряване качеството на работните места“, вече са раздадени на служителите на дружеството в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Подменят водомерите в Сливенско

Проектът на обща стойност 360 000 лева се реализира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“,
съфинансирана от Европейския социален фонд. 80 процента от средствата по проекта осигурява оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, 20 процента съфинансира „ВиК“- Сливен.

служители
ВиК Сливен


Работниците на водното дружество вече са получили поименно 434 чифта летни и зимни обувки, 286 летни и 295 зимни комплекта работно облекло с куртка и гащиризон, над 150 зимни ватени елека. Ръководителят на проекта Марин Тенев каза, че екипът е получил и доставените лични предпазни средства: ръкавици от плат и кожа, антифони, каски, дихателни апарати за работниците по канализацията, спасителни жилетки и пояси за служителите на яз. „Асеновец“ и пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора, предпазни очила и шлемове за заварчиците, гамаши, гумени ботуши, гумирани престилки, зимни и летни работни шапки. След преглед от очен лекар, на служителите предстои да бъдат разпределени и последните предпазни средства – специални очила за работа с компютър.

За пръв път от години насам, за всички служители във  „ВиК“, особено за работещите навън в трудни условия, е осигурено специализирано работно облекло и всички необходими лични предпазни средства, на стойност 164 000 лева, посочи ръководителят на проекта.

ВиК-Сливен подобрява системите си по европроект

Започва изпълнение на обществената поръчка за извършване на строително-ремонтни дейности за 53 000 лева. С избрания изпълнител е подписан договор.  Предвижда се направа на хидроизолации, смяна на дограми и ремонтни дейности на помпените станции „Гергевец“ и „Червенаково“ и почивната станция на дружеството в местността Карандила, обособяване на места за отдих и хранене, мълниеносна защита, изграждане на подход за хора с увреждания в административната сграда на „ВиК“- Сливен. Обявена е обществената поръчка за колективни средства за защита за 83 000 лева, по която се набират оферти.

До приключването на проекта след 3 месеца остава да бъде проведено обучение на служителите за специфичните професионални рискове за тяхното здраве. Предстоят мероприятия за удължаване работоспособността на служителите над 54 години и въвеждане на съвременна система за развитие на човешките ресурси.