празник на града
празник на града / община Сливен
Под звуците на националния химн и на химна на европейската общност в зала „Май” беше посрещнато знамето на Сливен, придружавано от учениците Симона Белчева/ППМГ/, Даниела Стоева /ППМГ/ и Мартин Анастасов /ПГ по икономика/. Така започна днес тържественото заседание на Общинския съвет, посветено на празника на града –Димитровден.
 
На тържествената сесия гости бяха кметът Стефан Радев и неговите заместници, почетни граждани на Сливен, Сливенският владика Иоаникий, народният представител Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски и заместниците му, кметове и кметски наместници, ръководители на регионални и общински  структури, представители на нестопански организации, медии и граждани. Гости на празника са делегации от побратимените градове на Сливен -Тернопол и Гера.
 
Сесията ръководи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Той поздрави общинските съветници и гостите. Митев посочи, че през изтеклите 2 години Общинският съвет - Сливен е взел над 900 решения, някой от тях непопулярни,  но само в полза на гражданите. Той илюстрира своите думи с притча на философа Сократ – че трябва да стъпваме на здраво място, само тогава ще вървим напред.
 
В тази тържествена обстановка кметът Стефан Радев награди удостоения със званието „Почетен гражданин на Сливен” проф. Ивайло Христов. Актьорът получи Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин. „Чувствам се сливналия!”, заяви от трибуната Ивайло Христов.
 
„Димитровден за нас е ден на признателност и ден на равносметка. Ние днес отдаваме почит на заслужилите сливенци и на тези, които са допринесли за развитието на общината”, посочи в празничното си слово кметът на Сливен Стефан Радев. Днес за 50-ти път връчваме наградата на името на славния възрожденец Добри Чинтулов.

Носител на наградата тази година е големият български актьор проф. Ивайло Христов. С решение на ОбС от м.септември т.г. му бе присъдено званието „Почетен гражданин на Сливен”. Носители на това звание са още оперният певец Камен Чанев и ръководителят на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов”.

Празник на града
община Сливен


„Аз вярвам, че всички ние сме убедени, че сме избрани,  за да взимаме най-добрите решения в полза на хората и примерът на отличените може само да ни помага в това отношение. Мисля си, че да си изявен, да се открояваш, да си лидер не е достатъчно просто да си талантлив, не е достатъчно и да се трудиш усърдно, трябва да вървиш и по верния път.

Той почти винаги не е най-лесен. Но нека не се прегъваме да избираме трудния път, когато той е верния за хората и за града. А времето ще покаже  дали делата ни са били в съзвучие със стремежите на гражданите за един по-добър Сливен”, каза още кметът Стефан Радев.
 
Радев благодари на колегите, на партньорите на общината, на всички граждани, за доверието в усилията за утвърждаване на местната власт, както и за подкрепата в развитието на гражданското общество.

„Убеден съм в непоколебимия стремеж на Сливен да се развива като един модерен европейски град. За да стане това са нужни обединени усилия на местната общност, на гражданите, на бизнеса, на местната власт. Само така заедно можем да гарантираме просперитета и достойно бъдеще на нашия град. Благодаря Ви. Да ни е честит 26 октомври, Димитровден, празника на Сливен”, поздрави кметът.

празник на града
община Сливен


 
От името на народните представители от Сливенски избирателен район поздравление за празника поднесе народният представител Кольо Милев. Гражданите на Сливен бяха поздравени от митрополит Иоаникии и от областния управител Чавдар Божурски.
 
По повод празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден кметът Стефан Радев  отличи с плакет, значка и грамота 53-ма сливенски граждани – лекари, медицински сестри, служители на реда - за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански инициативи в полза на общността.