Началникът на отбраната посрещна участници в мисията ни в Босна и Херцеговина
Началникът на отбраната посрещна участници в мисията ни в Босна и Херцеговина / Дарик Сливен, архив

С тържествена церемония в Сливен началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов посрещна военнослужещите от 13-та лекопехотна рота, участвали в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Това е последната рота „Алтеа” от Българската армия, с това тази мисия на ЕС в Босна и Херцеговина приключва. Това е третата рота от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения, изцяло подготвена и с контингент от Центъра за подготовка в Сливен.

„Всички се връщат живи здрави, няма инциденти по време на седеммесечния им престой в Босна и Херцеговина”, това заяви майор Светлана Георгиева, н-к отделение ”Административно-правна дейност и мотивация”.

Над 100 военнослужещи е целият личен състав, като жените войници са 15. Лично началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев връчиха нагръден знак за участие в мисия на целия личен състав на ротата и предметни награди на проявили се при изпълнението на войнските си задачи военнослужещи.