Момчил Пантелеев: В листата ни за общински съветници са хора, които могат да бъдат пример за подражание
Момчил Пантелеев: В листата ни за общински съветници са хора, които могат да бъдат пример за подражание / sliven-news.com

Във всяка класна стая във всяко българско училище да има национален трибагреник, а учебният ден на децата да започва с българския химн. Това е една от инициативите на Местната коалиция „ВМРО – Свети Георги Победоносец”, по която вече се работи. Областният координатор на ВМРО Георги Георгиев каза, че във всички училища в Сливенско, които са посетили, идеята се посреща с радост, има проблеми със старите и неработещи озвучителни уредби, но това е преодолимо.

Днес Местната коалиция представи листата си за общински съветници. Момчил Пантелеев, Георги Георгиев и Стефан Христов са първите трима в листата за община Сливен. „Листата включва 38 имена, хора, които са се доказали като професионалисти и не страдат нито от партийни, нито от икономически зависимости. Това са хора, патриотично настроени, с добро име в обществото, активно се занимават с общественополезна дейност и могат да бъдат пример за подражание” – коментира Момчил Пантелеев, който е и кандидатът за кмет на коалицията.

Вторият в листата - областният координатор на ВМРО Георги Георгиев, е 38-годишен, бивш военен, с няколко мисии зад граница, в момента се занимава с частен бизнес.

Третият - Стефан Христов, е учредител на Сдружение „Свети Георги Победоносец”, има собствен бизнес, семеен, с две деца.

На пресконференцията присъства и кандидатът за кмет на село Медвен и за общински съветник в Котел Кънчо Дънеков. Той съобщи, че за пръв път в Котленско се предлага кандидат за местния парламент от селата.

Следващата седмица ще бъде готова и огласена предизборната програма на МК „ВМРО – Свети Георги Победоносец”, но основните приоритети в нея са свързани с по-добрия контрол върху изразходването на общинските средства,  връщането на дейности като озеленяване и сметопочистване към общината, справяне с безразборното паркиране, нулева толерантност към всякакъв вид незаконни постройки и др., съобщиха още от Местната коалиция.

Купуването и продаването на гласове е престъпление