Момчета взеха първите места в състезанието Шофирай безопасно, бъди разумен
Момчета взеха първите места в състезанието Шофирай безопасно, бъди разумен / netinfo
Три момчета взеха първите места в ученическото състезание „Шофирай безопасно, бъди разумен”, в което участваха от възпитаници на средните общообразователни училища, профилираните и професионалните гимназии в Сливен. На първо място с най-много точки е Николай Филипов от ПГЕЕ „М. Кюри”, втори и трети са възпитаниците на Професионална гимназия по механотехника Светлин Георгиев и Християн Ангелов.

33 момчета и 5 момичета се явиха на първата част от състезанието – решаване на листовка с въпроси от Правилника за движение и тест с въпроси по първа долекарска помощ. Първите по успех от теоретичната част се явиха на практическа за майсторско шофиране.

На първо място в отборното класиране е екипът на Професионална гимназия по механотехника. Всички призьори получиха награди.

Целта на ралито е да се привлекат младежите като партньори в борбата за намаляване произшествията по пътищата и да се повиши мотивацията на младите водачи на МПС за спазване правилата за безопасност на движението. Както и да се отправи послание към абитуриентите да шофират с повече внимание през празничните дни и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

Организатор на проявата е Регионален инспекторат по образование с партньорството на ОДП - Сливен, общинска администрация, СБА, Регионална дирекция “Автомобилна администрация”, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и с активната подкрепа на „ВИП център-Р” Сливен.