МКБППМН ще проведе работна среща с представители на местните училища
МКБППМН ще проведе работна среща с представители на местните училища / Община Сливен, архив

Работна среща с представители на сливенските училища ще проведе на 4 октомври Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в Сливен.

Педагогическите съветници и представителите на училищните комисии ще обсъдят изготвяне на общ план за работа и ще се запознаят обстойно с работата на МКБППМН за периода октомври-декември 2013 година. Ще се обсъдят още  планираните превантивни мероприятия.

Ще бъдат представени също възможностите за организиране на съвместни обучения, квалификация и мероприятия на ниво училище, обсъждане на текущи проблеми в работата и на общи действия по инструкцията за работа на училищните комисии и механизма за училищния тормоз, както и информиране за разпределения за съответните училищни обществени възпитатели и функциите, които те ще изпълняват.

Експертите от  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще запознаят представителите на местните училища със своите превантивните програми за учебната 2013/2014 г., методическото си ръководство, а също и работата на Консултативния кабинет.