Министър Цветан Цветанов представи новия директор на Областна дирекция на МВР – Ямбол
Министър Цветан Цветанов представи новия директор на Областна дирекция на МВР – Ямбол / ОДМВР - Ямбол

Криминалистът Генчо Иванов от днес, 23 февруари, официално е новият директор на ОД на МВР в Ямбол. Той беше представен на състава на областната дирекция от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. До сега главен инспектор Г. Иванов беше началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”. За него министър Цветанов каза, че е добър професионалист и очаква в близките 10-15 дни да сформира екип, да представи план за действие, да се запознае с оперативното стопанство и да направи  кадрови промени, където е необходимо.  На срещата със състава на областната дирекция присъства и заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.

„Сигурността на гражданите ще бъде приоритет в работата ми и за напред“, заяви при представянето си гл. инспектор Генчо Иванов. Той е роден в Ямбол на 04.06.1961 г. Има две висши образования – „педагогика“ и „право“. В системата на МВР е от 1990 г. Започнал е като оперативен работник в РУ “Полиция” – Ямбол и е преминал през всички нива на израстване до началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в областната дирекция през 2002 г.  Семеен е, със 17–годишна дъщеря.

Заповедта за назначаването му за директор на ОДМВР – Ямбол е временна, тъй като по ЗМВР за длъжността следва да се проведе конкурс.