Концерти, изложби и маскарадни шествия за Кукерландия в Ямбол
Концерти, изложби и маскарадни шествия за Кукерландия в Ямбол / Община Ямбол

47 маскарадни групи са заявили до момента участие в 15-ото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” - Ямбол 2014. Сред новите участници са маскарадните групи от град Сопот, село Лобош - община Ковачевица от  Раковски, село Гигинци - община Брезник, село Долно езерово - община Бургас.

Победителите в двудневното състезателно дефиле, което ще е на 8 и 9 март ще получат парични награди от двойно увеличения тази година награден фонд в общ размер от 10 000 лв. Двете най-добри групи ще бъдат удостоени с награда от по 2000 лв.

Детската Кукерландия също очаква своите участници от близо 20 състава от детски градини и училища. Международното участие във фестивала ще бъде представено от групи от Турция, Румъния, Украйна, Македония, Гърция и Русия.

Петте дни от 5 до 9 март в центъра  на Ямбол и по улиците на града групи от цялата страна и чужбина ще се надпреварват да демонстрират колорита на своите игри и неповторими маски и костюми.

Множеството съпътстващи събития – концерти, изложби, маскарадни шествия превръщат „Кукерландия” в едно от най-зрелищните събития в страната.

Гостите на Ямбол ще имат възможност да се насладят и на произведения на българското приложно изкуство и да си купят неповторим сувенир от традиционния базар на „Кукерландия”.