Кметът на Желю войвода: Искам селото да стане най-доброто място за живеене  в общината
Кметът на Желю войвода: Искам селото да стане най-доброто място за живеене в общината / netinfo

Кметът на Желю войвода Стоян Генов информира, че най-належащите проблеми на селото са свързани с инфраструктурата. До края на мандата си е решен да извърши редица дейности за подобряване средата на живот.

„Искам Желю войвода да бъде най-доброто място за живеене сред селата в нашата община. Разчитам на екипа си в кметството, без който работата ми не би била възможна. Освен това, съм доволен от диалога с общинското ръководство и срещам разбиране ", каза той.

Със съдействието на Община Сливен преди дни е приключил частичен ремонт на три улици. Ще се търсят начини за ремонт и на останалите. Вече са почистени трите гробищни парка, които са занемарени от години. До единия от тях, който се намира в близост до входа на селото, предстои да се изгради нов път, който ще улесни достъпа до гробищния парк. Взети са и превантивни мерки в случаи на обилни валежи от дъжд. Коритото на реката, която преминава през Желю войвода, е почистено. Почистени са и короните на дърветата, до които минават жици и са се късали при силни ветрове.

Кметът съобщи, че предстои да бъде завършена спортната площадка и обяви, че Желю войвода е едно от двете села в общината, заедно с Ковачите, с одобрен проект по ПУДООС, с който ще бъдат привлечени 10 000 лева за довършителни работи на съоръжението, като полагане на изкуствена настилка, осветление и др.

2 470 души са жителите на Желю войвода. По думите на кмета, голяма част от тях се изхранват от животновъдство и земеделие. Като постижение, той отбеляза, че са върнати общинските пасища за нуждите на животновъдите.

В селото се отглеждат близо 1 500 крави и 2 500 овце. Населението е запознато със заболяването Заразен нодуларен дерматит и са взети всички превантивни мерки за недопускане на болестта.