Кметът на Сливен подкрепя гражданската петиция за конкурс за обозначаващ знак на Стария бряст
Кметът на Сливен подкрепя гражданската петиция за конкурс за обозначаващ знак на Стария бряст / Гергана Христова

Кметът на Сливен Кольо Милев подкрепя идеята за проект за обозначаващо съоръжение пред Стария бряст.

„Подписах петицията, която видях, че вече се разпространява от гражданите на Сливен в интернет и мисля, че трябва да се направи проект, които да бъде одобрен от обществеността на Сливен”, каза Кольо Милев и добави, че се надява след Нова година и след завършването на целия проект за пешеходната зона ще имаме твърдо решение за това какъв постамент да бъде поставен под Стария бряст”.

Милев информира също, че обследването на най-обичаното дърво за 2014 г. продължава. При последните проби на бряста се е оказало, че дебелината на кората и здравата част на ствола му са много тънки, а отвътре дървото е кухо. Брястът е затворен с циментова замазка, която според кмета трябва да се оформи декоративно, за да не се вижда така поставения цимент.

След избирането на Стария бряст за „Европейско дърво на 2014 ” община Сливен монтира времена метална табела в непосредствена близост до дървото, която силният вятър събори. Преди дни под Европейското дърво за 2014 година бяха монтирани две обозначаващи плочи, които разбуниха духовете в града.