Иван Сотиров призова за персонална политическа отговорност на разцепилите десницата
Иван Сотиров призова за персонална политическа отговорност на разцепилите десницата / netinfo

Без силно СДС не може да има дясно управление в страната – заяви в Сливен Иван Сотиров – кандидат за лидер на синята партия.

Искам СДС за изрази гнева на нормалните хора, защото не може без емоция да се реагира на това безобразие, което става в държавата, допълни той.

Сотиров призова разцепилите десницата да поемат персонална политическа, тъй като най-голямата грешка на СДС е, че след загубата през 2001 година това не е направено.

„Трябва да се потърси отговорност от лицата, които направиха компромиси и то с основните принципи на партията, за да се върне доверието на хората” – категоричен е кандидатът за лидер на десницата.

Той допълни: „Ние не можем да носим колективна отговорност, в СДС останаха лоялни почтени хора, които не бива да плащат чужди сметки” – Иван Сотиров призова в самата партия да се върне сериозният политически разговор за важните неща, за националната политика, за проблемите на Съюза на демократичните сили, тъй като този разговор в момента отсъствал дори в Националния съвет на партията.