Ефрейтор Георгиев е помогнал на пострадалия шофьор, чиято кола падна в река Новоселска
Ефрейтор Георгиев е помогнал на пострадалия шофьор, чиято кола падна в река Новоселска / Център за подготовка на специалисти

Ефрейтор Георги Георгиев, военнослужещ в Център за подготовка на специалисти /ЦПС/ е първият оказал помощ на водача, чиято кола падна в река Новоселска в Сливен.

Георгиев е механик-водач във взвод за комуникационна и информационна поддръжка в щабна рота на ЦПС. Той е от Сливен и служи във в.ф 22 220 от 2005 година. В началото на септември 2012г. той се връща от успешно участие в мисия АЛТЕА в Босна и Херцеговина.

Колата  на частен СОТ излиза от платното, преминава през тротоара и през тревната площ, и пада от два метра височина в коритото на реката. 

Ефрейтор Георгиев скача от високия бряг и влиза в реката, за да помогне на шофьора, който е сам в колата. Реката, макар и студена, не е дълбока, но тинестото дъно, първоначално затруднява отварянето на врата. Военносружещияг успява да извади шофьора от колата, който е в безсъзнание и с нараняване по лицето от удара.

Преминаващи оттам хора също се стремят да помогнат, телефонирайки на съответните служби. Малко след това пристига и бърза помощ.