Дъждът забави работите по водния цикъл
Дъждът забави работите по водния цикъл / Sofia Photo Agency, архив

Заради дъждовете изкопът по водния цикъл на Сливен в района на Паспортна служба има опасност да се срути и работата там временно е спряна. „Ще се използват съвременни методи за укрепване на вертикални откоси, участъкът там е много труден” – обясни заместник-кметът Иван Манчев.

Заради валежите и застудяването от последните дни строително-монтажните работи по водния цикъл са се забавили, в момента се работи на 20 строителни площадки, като се очаква броят им да увеличи.

Забавя се и работата по изкопа в района на ПМГ, заради който движението е преориентирано през площад „Хаджи Димитър”. Първоначалните срокове предвиждаха участъкът да се отвори в края на февруари, сега това се отлага с още 15-20 дни, съобщи Манчев.

Среща за координиране работата по водния цикъл се е провела миналата седмица с участието на представители на строителния надзор и ВиК – Сливен. Уточнено е, че информация до гражданите за спирания на водата заради работите по проекта, както и за напредването му ще бъде давана само от общинска администрация. Кметът Кольо Милев съобщи, че намеренията са с отварянето на готовите улици по проекта, те да бъдат асфалтирани.