Докладват каква е готовността за зимата в Стралджа
Докладват каква е готовността за зимата в Стралджа / netinfo

Заседание на Щаба по координация на спасителни и неотложно възстановителни работи при бедствия, аварии и катастрофи ще се проведе днес от 13 часа в община Стралджа.

Членовете на щаба са свикани на основание указанията на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия,аварии и катастрофи Емел Етем.Съгласно указанията до 16 ноември кметовете на общини трябва да проведат съвещания с всички кметове на кметства, с участието на представители на Областна администрация и Областни дирекции ”Гражданска защита”.

Кметовете на кметства трябва да докладват за подготовката за зимата, готовността за почистване на общинската и улична врежа в населените места и готовността за редовно предоставяне на стоки и услуги от първа необходимост на населението, състоянието на училищата, осигуряването на отоплението и нормален учебен процес при тежка зимна обстановка. Ще се коментира и предприемането на необходимите мерки за решаване на възникналите проблеми по места.

Предстои да бъде изготвен цялостен доклад относно готовността на общините в област Ямбол за работа и живот при зимни условия, който да бъде изпратен в Министерството на държавната политика при бедствия, аварии и катастрофи до 22 ноември т.г.