Да се създаде болнично настоятелство, реши общото събрание на МБАЛ Д-р Ив. Селимински
Да се създаде болнично настоятелство, реши общото събрание на МБАЛ Д-р Ив. Селимински / netinfo

Общо събрание на акционерите в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен се проведе днес. На редовното заседание не бе внесено предложение за промяна в състава на Съвета на директорите. В тричленния Съвет на директорите остават председателят д-р Златка Атанасова - представител на Министерството на здравеопазването и членове - изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров и д-р Юлия Бянкова.

Днес се прие докладът за дейността на болницата през 2011 г. и годишният финансов отчет. Държавата увеличи капитала на дружеството със 737 510 лв. - сумата, която бе предоставена за изграждането на сектора по фтизиатрия. Така процентният дял на държавата от 57,84 на сто става 69,18%, на Община Сливен от 26,03 се намалява на 19,03%, на Община Котел – от 4,28% на 3,13, Община Нова Загора – от 8,81% на 6,44 и Община Твърдица – от 3,04 % на 2,22.

Общото събрание на акционерите прие и предложението за създаване на болнично настоятелство и възложи на Съвета на директорите да предприеме необходимите действия по създаването.