9 000 лева по програмата “С грижа за всеки ученик” влизат в ямболската математическа гимназия
9 000 лева по програмата “С грижа за всеки ученик” влизат в ямболската математическа гимназия / netinfo

Ямболската математическа гимназия “Атанас Радев” ще получи 9000 лева по националната програмата “С грижа за всеки ученик” за учебната 2007/2008 г., съобщи директорът на учебното заведение Евгений Иванов. МГ “Атанас Радев” има 8 участия с общо 18 ученика.

Лауреатите на МГ “Атанас Радев” са поне 2-ма, но предстои министерството на образованието да информира училищата за критериите си за определянето им, които са различни по различните предмети – но най-общо, това са ученици с резултат от състезанията от 5.80 до 6.00.

Решението на МГ “Атанас Радев” е полагащите се 2000 лева за всеки лауреат на национално състезание и олимпиада да бъдат предоставени на учителя на успелия ученик, при условие, че и през новата учебна година ще участва в подготовката на ученици.

Участията в национални състезания и олимпиади на ученици от МГ “Атанас Радев” са в областите: български език и литература (1 ученик), английски език (2-ма ученика), математика (1 ученик), информатика (4-ма ученика), философия (1 ученик), гражданско образование (4 ученика), химия и опазване на околната среда (1 ученик), биология и здравно образование (4 ученика).

Според регламента на Националата програма за всяко училище се предвижда да се предоставят по 500 лева за всеки участник в национално състезание, по 2000 лева за всеки лауреат, плюс 10% от административните разходи на училището във връзка с олимпиадите, плюс 10% от командировъчните разходи за участие на учениците в олимпиади.

Останалите училища в област Ямбол, които ще получат средства по Националната програма във връзка с успешно представяне на учениците в олимпиади на национално ниво са: ГПЧЕ “В. Карагьозов”, които имат 5 участия на национално ниво – в олимпиадите по български език и литература, по немски език, по руски език, по философия, по гражданско образование. ОУ “П. Р. Славейков” - с участие в националното състезание по гражданско образование. ОУ “Хр. Смирненски” и ПГТ “Ив. Райнов” – с участие в националното състезание по техническо чертане.