СИДП
СИДП / netinfo
80 декара нова гора ще бъде залесена в близост до преславското село Ловец, на мястото на боровата гора, която изгоря при голям пожар през миналата година. Това съобщи инж. Ахмед Еминов от ДГС-Преслав. Изгорелите дънери вече са премахнати от терена. В момента работници от стопанството разчистват горелия участък, като през следващите дни ще започне почвоподготовката, за да може през пролетта участъка да бъде залесен.

Теренът ще бъде терасиран, а за залесяване ще се използват фиданки дъб, отгледани в разсадниците на Североизточното държавно предприятие.

СИДП
netinfo


Огънят, който унищожи иглолистната гора край село Ловец, е най-големият пожар за миналата година на територията на СИДП. На 27 август след подпалване на сухи треви, огънят се прехвърли в боровата култура и изпепели 80 декара от иглолистната гора, която е залесена преди 45 години от горските на преславското стопанство. Пожарът беше комбиниран – върхов и низов и изпепели за кратко време много голяма площ, припомня инж. Ахмед Еминов. 

Той призова хората да подават сигнали на телефон 112, ако станат свидетели на пожар в горските територии и да не палят огън извън определените места.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари