Въвеждат временен режим на движение в Шумен заради прокопаването по водния цикъл
Въвеждат временен режим на движение в Шумен заради прокопаването по водния цикъл / netinfo

Община Шумен издаде нови четири разрешителни за прокопаване по проекта „Воден цикъл на гр. Шумен - етап 2".

Прокопавания започнаха по бул. „Симеон Велики" в града на изхода за Варна в района на картинг пистата. Строителството ще се извърши в периода от 12 януари до 12 февруари. Движението на МПС е спряно по северното платно на бул. „Симеон Велики", а южното е двупосочно.

Прокопавания ще има и по ул. „Хан Кормисош" - от ул. „Цар Ив. Александър" до бул. „Славянски" - ЗОНА 6 за изграждане на "Канализационен профил 186" и „Водопровод по ул. „Хан Кормисош". Строителството ще се извърши през периода от 14 януари до 14 февруари със спиране на движението на МПС. Въвежда се временен режим на движение по ул. „Кормисош".

Строителни дейности по проекта ще има и по ул. „Марин Дринов" - от ул. „Цар Ив. Александър" до бул. „Славянски" - ЗОНА 6 за изграждане на "Канализационен профил 180". Те бъдат реализирани в същия период. Заради прокопаването е въведен временен режим на движение по ул. „Марин Дринов.

Четвъртото издадено разрешително е за прокопаване по ул."Ела". Строителството започна на 15 януари и трябва да приключи до 4 март. Въведен е временен режим на движение от ул. "Ела" до ул. "Бреза".

От общината призовават водачите на МПС и пешеходците да се съобразяват с временната организация по безопасност на движение, да спазват указателните знаци, да не ги преместват или унищожават.