Верижна катастрофа затрудни движението по пътя Русе - Варна
Верижна катастрофа затрудни движението по пътя Русе - Варна / снимки: ОД на МВР-Шумен

Верижна катастрофа е възникнала по-рано днес на пътя Русе-Варна близо до с. Белокопитово, информират от шуменската полиция. Произшествието е възникнало между няколко леки автомобила и камиони, а на пътното платно се е разпиляло зърно. Няма пострадали, допълват от полицията.

В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че товарен автомобил "Рено", с разградска регистрация, управляван от 68-годишен мъж от село Липник, движещ се в посока към Разград е ударил последователно лек автомобил "Опел Астра", със силистренска регистрация, движещ се в посока Разград и товарен автомобил "МАН", със силистренска регистрация, с прикачено ремарке, движещ се в посока Шумен, от каросерията и ремаркето, на който се е разпиляло зърно. Блъснати са още лек автомобил "Шкода", със софийска регистрация, движещ се в посока Разград, автобус "МАН", със софийска регистрация, движещ се в посока Разград, лек автомобил "Опел Астра", с плевенска регистрация и товарен автомобил "Фиат", с русенска регистрация, както и указателни табели.

Пред полицейските служители 68-годишният мъж, управлявал камиона "Рено" е обяснил, че е изгубил контрол над управлението на автомобила, поради внезапно възникнал проблем със спирачната система. Образувано е досъдебно производство. Всички водачи участници в произшествието са правоспособни, изпробвани са с техническо средство като не е отчетена употреба на алкохол. 

Верижна катастрофа затрудни движението по пътя Русе - Варна
netinfo