В Шуменско са взети всички мерки за опазване на земеделските площи от пожари
В Шуменско са взети всички мерки за опазване на земеделските площи от пожари / снимка: DarikNews.bg, архив

Държавните институции, общинските управи и електроразпределеителното дружество са взели всички необходими мерки за опазване на земеделските площи от пожари през летния сезон в Шуменско. Това стана ясно по време на днешното заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствия. Заради навлизането на земеделските култури в период на восъчна зрялост опасността от пожари се увеличава и поради тази причина всички институции и местни управи предприемат редица мерки за безопасност.

Изпълняващият длъжността областен управител на Шумен Ивайло Илиев заяви, че 2012 г. е била рекордна по възникнали пожари в областта и сега е важно всеки да поеме отговорност и да предприеме мерки за опазване от пожари.

От „Енерго Про"-Шумен заявиха, че са извършени проверки по всички линии, пресичащи ниви и гори, внимателни се борави и с огнеопасни средства. От НЕК също допълниха, че са взети всички мерки за опазване на земеделското имущество от пожари.
Почистени от растителност са и прилежащите райони около републиканските пътища в Шуменско, допълниха от Областно пътно управление.

Представителите на общините от региона също потвърдиха пред членовете на щаба, че са взети нужните мерки за безопасност.