Удължиха срока за институционална акредитация на ШУ
Удължиха срока за институционална акредитация на ШУ / netinfo

Срокът за подготовка на документацията за институционална акредитация на ШУ е удължен до края на месец февруари догодина, това съобщи новият ректор на университета проф. Маргарита Георгиева. Председател на комисията за институционална акредитация е ресорният заместник-ректор доц. Богдана Георгиева.

Ректорът съобщи още, че вече са изплатени последните 5 % от държавната субсидия на ШУ за тази година. За капиталови разходи от бюджетния излишък държавата отпуска 500 000 лв. Те ще бъдат вложени за купуването на компютри, софтуер, за направата на основни ремонти, газифициране на сгради на ШУ и др.

По време на днешния Академичен съвет бе избрана и комисия за финасова проверка на състоянието на ВУЗ-а. Работата й ще бъде разпределена на три етапа - съответно до 21 декември, 10 февруари и 10 март. Обект на проверката ще бъдат щатовете в университета, трудовите договори, приходно-разходната част. Председател на комисията е ректора проф. Маргарита Георгиева.

Утвърдени бяха като консултативни органи към АС - 8 комисии и 4 съвета, създадени бяха 3 нови центъра: Център за кариерно развитие с директор доц. д-р Драгомир Марчев, Център за международно сътрудничество и мобилност с директор доц. д-р Румяна Тодорова и Център за връзки с обществеността и медиите с директор доц. д-р Кина Вачкова.

АС взе решение работещите в ШУ да получат 150 лв. коледна добавка към декемврийските заплати.