Тя може да се играе и на смартфон или ... трамплин
Преподавателят Ангел Ангелов и учениците му от шуменското училище „Сава Доброплодни“ са разработили игра, която забавлява всички. Децата сами избрали как да изглеждат героите им и вече са изработили 4 нива, които да преодоляват.

Тя е сбор на всичко, което правят учениците от 5 до 8 клас в часовете по информационни технологии. Всичко започва с обикновена компютърна програма за графика, която разработили 8-класниците.

Ангел Ангелов
dariknews.bg

"След като направихме емулаторите с 8 клас, с 5 и 6 клас решихме да направим наша игра. Те не могат да правят анимация, но могат да направят чудесен дизайн, тъй като са паралелка изобразително изкуство и инфромационни технологии. Направихме 4 нива и началния екран, а за логото ни помогна ученик от 8 клас. Така след като имахме тези неща, с учениците от 7 клас и няколко от 6 клас направихме 2 от нивата, в които наш герой се движи от едно място на друго. Като допирайки се до определен предмет се рестартира играта, а до други предмети – дава точка", разказа Ангел Ангелов.

Дизайнът е на учениците
dariknews.bg

За да е по-забавно обаче преподавателят и децата свързват играта със стар физкултурен трамплин посредством платка.

Стар училищен трамплин бил включен в забавлението
dariknews.bg

"Тя подава електричество към компютъра, и той разбира тези сигнали като клавишни комбинации от клавиатурата. Тази идея дойде спонтанно и след като може да направим междупредметна връзка, защо да не вкараме информационните технологии във физкултурния салон", казва Ангелов.

Учениците се забавляват и чрез екрана, и на живо
dariknews.bg

В момента преподавателят и учениците му разработват и нова игра. Тя включва скейтборд, чрез които да може да се симулират движения на скиор или шофьор. Ангелов е категоричен, че създаването на подобни компютърни приложения от самите деца ги ангажира и мотивира много.