Уникално приложение за мобилни телефони разработиха младежи от Г. Оряховица
Уникално приложение за мобилни телефони разработиха младежи от Г. Оряховица / снимка: DarikNews.bg

Уникално приложение за мобилни телефони разработиха група младежи от Горна Оряховица. Стефани Събчева, Венцислав Маринов и Даниел Василев тази година завършиха средното си образование, но вече реализираха първия си мащабен проект, за който вярват, че е тяхната стълбичка към успеха. Част от екипа е и студентът Манол Емануилов. Четиримата се подвизават под името „Тъфуин”, което в превод от английски означава трудна победа.

За по- малко от седмица групата успява да изработи игра за мобилни телефони, която освен забавление носи и редица положителни ефекти. „Тя усъвършенства концентрацията, бързината на мислене и реакциите. Ще бъде от полза на учениците, които трудно задържат вниманието си върху книгите или уроците в час”, обясни Венци, който заедно с Даниел е програмирал приложението.

“99 Slides” е името на играта, която се разпространява съвсем безплатно в “Google play”. Представлява поредица от слайдове, на които са изобразени стрелки, сочещи в различни посоки. Според цветовия фон на слайда играчът трябва да плъзне пръста си противоположно или по посока на стрелката. Всичко това се случва много динамично в рамките само на 40 секунди. Състезателят има възможността да преглежда постиженията си до момента и, ако прецени, да се похвали на другите играчи в мрежата. Това прави играта социална, посочи екипът.

Първото нещо, което прави впечатление при стартирането на приложението, е неговият изчистен дизайн, дело на 18- годишната Стефани Събчева. Въпреки крехката си възраст момичето има зад гърба си няколко подобни проекта, но смята дизайна на тази игра за най- добрата си работа. Категорично отсича, че подготовката на приложението не е било голямо предизвикателство за нея, но и е донесла истинско удоволствие.

Най- голямата награда за екипа е радостта на хората, които вече упражняват своята концентрация с играта. Само за 3-4 дни тя е изтеглена над 350 пъти. „Екипната работа е най- добрата формула за успех”, сподели Даниел Василев. „Тъфуин” не са мислили да търсят контакти със заможни хора, които да финансират техните идеи, но вярват, че някой ден ще си вадят хляба именно със създаването на игри. Държат обаче приложенията да останат безплатни, а доходите да идват от рекламодатели.

Всъщност “99 Slides” е част от един много амбициозен проект. „Подготвяме приложение с 25 подобни игри, които обещават да са още по- интересни и увлекателни”, обясниха младежите със заразителен ентусиазъм.