Инцидентът станал по време на час
Инцидентът станал по време на час / dariknews.bg
Шестокласник остана без далак след сбиване в училище в Шумен. Директорът на СУ "Йоан Екзарх Български" Валентина Тодорова разказа, че това се е случило по време на четвъртия учебен час в понеделник. В този момент тя била в кабинета на педагогическия съветник. Дошли 3 момчета, които съобщили, че имало сбиване в часа по математика.

Инцидентът станал по време на час
dariknews.bg

Това е практика - когато има инцидент по време на час, учениците отиват при педагогическия съветник, за да може той да разговаря с тях и да вземе адекватни решения. Красимир се оплакваше от силни болки в корема и бе пребледнял. Това ни даде повод да идем при фелдшера и там му оказаха първа помощ на детето, след което веднага се обадихме на родителите, разказа директорът. 

След бой в училище: отстраниха далака на шестокласник

Според Валентина Тодорова за децата отговарят родителите и затова е редно те да са на място, за да се вземе решение как да се процедури при такива инциденти.

Инцидентът станал по време на час
dariknews.bg

Причината за сбиването между двете момчета е топче. Учителката се е намесила, разтървала ги е и ги е изпратила при педагогическия съветник. След като направихме проверка по случая, смятам, че учителят е взел адекватни мерки, каза още Валентина Тодорова.

Детето в момента е в стабилно състояние, последствията не би трябвало да са фатални за по-нататъчния живот на детето, каза д-р Атанас Атанасов и обясни, че след отстраняването на далака останалите органи поемат неговите функции.

netinfo

Анелия Иванова е майка на пострадалия Красимир. Тя разказа, че била в къщи, когато я потърсили. "Готвех и телефонът бе в хола, когато видях, че са ме търсили, облякох се и веднага отидох в училище. Казаха ми, че без мое разрешение не могат да викат линейка", разказа тя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.