/ iStock photos/Getty images
Сърничка е спасена от жители на шуменската улица „Акация“ при гръмотевичната буря в града на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

След бурята, вероятно животното се е уплашило и е приютено в лек автомобил. То е предадено на горски служители, които го пуснали в гористата местност в Шуменското плато, отбелязват от пресцентъра на полицията в областния град.

В 19:38 часа на 12 юни е прието съобщение за два пропаднали автомобила на бул. „Ришки проход“ в Шумен. На място са насочени екипи. Водачът на единия автомобил е евакуиран, а другият отказал да бъде изведен от колата му. По-късно е оказана техническа помощ за отводняване на складово помещение на ул. „Калиакра“ и на мазе на ул. „Кръстьо Кючуков“. Малко след 21:00 часа е премахнато паднало дърво на пътното платно близо на Шуменското плато, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Шумен
БТА

Мощни бури с градушка нанесоха огромни щети в Северна и Южна България (СНИМКИ)

Градушка, придружена със силен дъжд и вятър, се изсипа над Шумен в продължение на 20 минути. Най-големите от тях бяха с размерите на малък орех. Около 20 бяха получените сигнали в пожарната в града за по-малко от час. Участъкът под жп моста на ул."Плиска" в Шумен бе наводнен.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня