Снежната виелица блокира 31 души по пътищата в Шуменско
Снежната виелица блокира 31 души по пътищата в Шуменско / dariknews.bg

31 души, закъсали в преспите в Шуменско, бяха евакуирани от пожарникарите. Бурните ветрове създадоха големи навявания и десетки автомобили останаха блокирани вчера вечерта.

Бурен вятър - не пътувайте!

От полицията съобщават, че в 16:45 часа е получен сигнал за закъсали с автомобил хора на пътното платно близо до село Деница. На място за оказване на помощ е изпратен екип. Шестима души, които пътували с автомобили и закъсали в преспи са транспортирани до селата Деница и Черна.

Малко след 18 часа екип е оказал съдействие за транспортиране на двама души от Лозево  до Шумен. Малко след това същият екип е бил пренасочен към село Новосел да окаже съдействие на закъсал лек автомобил. При пристигане на място спасителите установили, че автомобил, в който пътували мъж и жена, е закъсал в снежни преспи. Оказано им е техническа помощ.

Изоставени автомобили пречат на почистването към Мараш

В 18:55 часа бил получен сигнал за закъсали автомобили с хора на пътното платно между кв. Дивдядово и село Мараш. Спасителен екип пристигнал на място. Автомобилите, с които се придвижвали били закъсали в преспи между кв. Дивдядово и  село Мараш. 13 възрастни и две деца са транспортирани на три курса до домовете им.

Малко по-късно екип е транспортирал до Шумен двама мъже от закъсал автомобил на пътното платно в село Мараш.

Затрупана кола се показа изпод снега към Макак (СНИМКИ)

В 19:40 часа бил получен сигнал за закъсал на пътното платно до село Тъкач лек автомобил. На място пристигнал екип от районната служба в Каолиново. В автомобила пътували мъж, жена и две деца. Екипът оказал помощ и транспортирал  хората до село Омарчево.