Шуменските учители първи по стрийтбол
Шуменските учители първи по стрийтбол / netinfo

Синдикът на българските учители в Шумен се завърна от десетата юбилейна учителската спартакиада с първо място на стрийтбол при мъжете. Шуменските преподаватели завоюваха още второ място на тенис на маса-жени, четвърто на бридж-мъже и шесто за тенис на маса при мъжете. В отборното класиране СБУ се класира на девето място.

Мащабното спортно събитие се проведе между 1 и 5 юли в к.к. Св. св. Константин и Елена, като участие в него взеха над 450 души в 10 дисциплини. „Имаше отбори от 35 общини, а ние - шуменските учители, участвахме за седми път", обясни пред журналисти Светлозар Георгиев от Синдиката на българските учители в Шумен и допълни, че отборът им се е състоял от 17 преподаватели, участвали в 4 спорта - тенис на маса, стрийтбол, дартс и бридж.

От името на Синдиката на българските учители в Шумен Светлозар Георгиев показа спечелените купи и медали и благодари на общината за осигурените финансови средства в размер на 3000 лева. Зам-кметът по култура, просвета и образование Живка Тонева пък поздрави участниците с достойното им представяне. „Духът на нашата група на откриването на спартакиадата наистина впечатляваше. Този дух не се постига инцидентно, той е граден в годините и кореспондира с добрата съвместна работа в редиците на КНСБ", коментира Тонева.