Областна администрация - Шумен
Областна администрация - Шумен / netinfo
Ученици от 7 „д“клас от СУ „Сава Доброплодни“ изработиха стенопис в сградата на Областна администрация Шумен, изобразяващ най-важните за нашия регион обекти от културно-историческото ни наследство.

Така децата се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство и на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз.

На стенописа, разположен на втория етаж в сградата на администрацията, са изобразени Паметник „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, народно читалище „Добри Войников“, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Златната църква от Велики Преслав и Голямата  базилика от Първата българска столица Плиска.    

Областна администрация - Шумен
netinfo


Децата бяха поздравени от областния управител проф. Стефан Желев и от директора на училището Албена Иванова-Неделчева за желанието и амбицията, с която се включиха в тази инициатива.

Всичките 11 ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия  за  рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев. На тържеството присъстваха учителят на децата Деница Спасова, заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, родители.        

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари