Приеха декларация, осъждаща прогонването на български граждани от турски произход през '89г.
Приеха декларация, осъждаща прогонването на български граждани от турски произход през '89г. / netinfo
Декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани бе приета по време на провелата се днес в Шумен Национална конференция Малцинствата и дясното политическо пространство в България”. Форумът бе организиран от Федерация „Справедливост – България”. В декларацията се казва, че се осъжда политиката на тоталитарния режим спрямо мюсюлманското малцинство, а прогонването на 400 000 български граждани от турски произход през 1989 г. е етническо прочистване. С нея от федерацията призовават да бъде възобновено делото срещу виновните за Възродителния процес у нас.

Обединението на десницата минава и през интеграцията на етносите, каза председателят на партия „Новото време” Емил Кошлуков, който участва във форума. "За момента не предвиждаме създаването на политическа партия, но искаме да си сътрудничим с партиите от дясното пространство" - заяви лидерът на федерацията Сезгин Мюмюн и допълни, че той и симпатизантите на федерацията категорично се разграничават от ДПС и никога няма да са тяхна алтернатива.

По време на срещата в х-л „Шумен” стана ясно, че федерация "Справедливост- България" има около 35 000 симпатизанти и 35 общински структури в 17 области на страната.