Представят романа на Захари Карабашлиев тази вечер в Шумен
Представят романа на Захари Карабашлиев тази вечер в Шумен / netinfo

Книгата на Захари Карабашлиев "18% сиво" ще бъде представена от 18:00 ч. тази вечер в Регионалната библиотека в Шумен. Първият роман на автора вероятно ще се превърне в едно от литературните събития на 2008 -ма година у нас.

От около 10 г. Захари живее в Сан Диего, САЩ. Книгата беше представена в София на 4 юни, предстои презентацията й във Варна, Бургас, Шумен и Пловдив.

Захари Карабашлиев е роден във Варна. Първите си критически текстове и разкази написва, докато учи Българска филология в Шумен. Публикува в "Литературен вестник", "Литература, изкуство, култура", участва в национални студентски конкурси и печели първи награди. През 1997 г. заминава в САЩ. Учи художествена фотография в университета в Охайо, работи с джаз музиканти. Завършва филмови продуцентски класове в Лос Анжелис, участва в кино и театрални работилници.

Пише драматургия на български и английски. Пиесите му "Аутопсия" и "Неделя вечер" имат отличия от наши и международни конкурси. "Неделя вечер" е играна в Лос Анжелис. Предстои поставянето и в България. "Откат" - най-новата пиеса на писателя, спечели голямата награда за драматургия на тазгодишния фестивал "Друмеви театрални празници" 2008.