Почистват входно - изходните артерии на Шумен
Почистват входно - изходните артерии на Шумен / netinfo
До края на месец април ще бъдат почистени входно – изходните артерии на град Шумен, речните корита на р. Енчова и р. Поройна, както и кв.”Боян Българанов”. Това съобщи на пресконференция днес Ясен Радославов директор на Дирекция „Строителство и екология” в община Шумен. За почистването ще бъдат похарчени около 40 000 лв. – допълни той.

По думите му, замърсяването в кв.”Боян Българанов” е главно от отпадъци, които гражданите изхвърлят от балконите на блоковете. Въпреки постоянните проверки, които извършват служителите от дирекция „Инспекторат”, е много трудно да се установи кой точно е нарушителя - заяви Радославов. Междублоковите пространства са общинска собственост и по закон, когато не е открит нарушителя, задължението за почистване е на собственика - обясни още инж. Радославов.

Той допълни, че на следващ етап общината предвижда и ликвидиране на нерегламентираните сметища. Сумата, заделена в общинския бюджет за тази дейност, е 150 000 лв.

До края на месец април трябва да приключи и миенето на улиците в града. То се извършва от БКС, тъй като тази дейност е включена в концесионния договор между общината и БКС.