полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
На 6 август, при осъществяване на контрол на пътното движение на пътя между Попово и с. Садина, от екип на РУ-Попово е бил спрян за извършване на проверка 33-годишен водач от с. Студенец, община Лозница, управлявал собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с разградска регистрация. 

Шофьор дължи 3000 лева заради клевета, че катаджия му искал подкуп

Установено е  по надлежния ред - с техническо средство алкотест „Дрегер“, че съшият управлява автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,25 промила.

Тъща опита да измъкне шофьор без книжка с 20 лева рушвет

След извършване на теста водачът е хвърлил през отворен прозорец на предна лява врата на служебния автомобил при полицейските служители две банкноти с номинал от по 50 лв. всяка. Същият незабавно е бил задържан. 

Арестуваха двама, пробвали да подкупят полицай

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. При извършената проверка е установено също, че той управлява МПС, след като е бил лишен от това право по административен ред с влязло в сила наказателно постановление от 11 април 2018 г. .

По случая  е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Попово за даване на подкуп, за управление на МПС с алкохол над 1,2 промила и за управление на МПС в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари