П. Мутафчиев: Надявам се скоро БДЖ и Кремиковци да постигнат споразумение
П. Мутафчиев: Надявам се скоро БДЖ и Кремиковци да постигнат споразумение / netinfo
„БДЖ е правила компромиси, но трябва да знаем, че предприятието се нуждае от средства, за да изпълнява своята дейност, включително и превозите на „Кремиковци”. Това заяви в Шумен министърът на транспорта Петър Мутафчиев по повод спрялото обслужване на комбината от страна на БДЖ, заради дългове.

Убеден съм, че могат да се водят преговори между двете предприятия и аз нямам намерение да налагам какъвто и да е политически натиск - каза още Мутафчиев. По думите му, задълженията на „Кремиковци” към БДЖ са около 24 млн. лв. Министърът обаче изрази надежда, че в скоро време предприятията ще постигнат споразумение, тъй като по негова информация, преговорите между двете компании вървят добре.

На въпрос дали до финализирането на преговорите ще бъдат изплащани заплатите на работещите в Българските държавни железници, Мутофчиев каза, че това зависи от доходите на предприятието. Той отбеляза, че до този момент няма забавяне на заплатите и сред работниците не бива да има притеснение. „За да можем да бъдем изрядни към работниците обаче, БДЖ трябва да събира своите приходи”-допълни още Мутафчиев.