Отборът на Омуртаг победи в спартакиадата на ОД на МВР Търговище
Отборът на Омуртаг победи в спартакиадата на ОД на МВР Търговище / Пресцентър на ОД на МВР Търговище

Приключи спартакиадата за служителите на ОД МВР-Търговище, организирана по случай предстоящия професионален празник на служителите на МВР-5 юли. Тя се проведе в 3 състезателни дисциплини: стрелба с боен пистолет, футбол на малки вратички и теглене на въже.

В състезанието по стрелба своята точност и бързина премериха 5 отбора - на ОД МВР-Търговище, ОУ "ПБЗН"-Търговище и на трите районни управления в състава на дирекцията. Всеки отбор се състоеше от по трима души - двама мъже и една жена. Те се състезаваха в дисциплината "Динамична стрелба по 4 мишени". Мишените бяха на разстояние съответно 5, 10, 15 и 20 м от огневата линия. В индивидуалното класиране при жените победител е Светла Петкова от ОД МВР-Търговище с резултат от 50 т., пред Миглена Димова от РУ "Полиция"-Търговище с 44 т., и Даниела Неделчева от РУ "Полиция"-Омуртаг с 27 т. При мъжете първи в индивидуалното класиране е Йордан Йорданов от РУ "Полиция"-Попово с 99 т.; втори е Гюрай Ахмедов от РУ "Полиция"-Омуртаг с 83 т., и трети - Филип Борисов от ОД МВР-Търговище със 78 т. В отборното класиране се наложи отборът на ОД МВР-Търговище, следван от отборите на РУ "Полиция"-Омуртаг и ОУ "ПБЗН"-Търговище.

В другите две състезателни дисциплини, които се проведоха на игрището на стадион "Неделчо Камов" в Търговище, участваха по 4 отбора - на трите районни управления в състава на ОД МВР-Търговище и на ОУ "ПБЗН"-Търговище. В дисциплината "Теглене на въже" те се срещнаха помежду си по системата "Всеки срещу всеки", като на победителя се присъждаше 1 точка, а на загубилия двубоя - 0. Победител в крайното класиране е отборът на РУ "Полиция"-Омуртаг, пред отборите на ОУ "ПБЗН" и РУ "Полиция"-Търговище.

В турнира по футбол на малки вратички отборите играха помежду си по ред, определен от жребий. Особено оспорвана бе финалната среща между отборите на  РУ "Полиция"-Търговище и РУ "Полиция"-Омуртаг, които не успяха да излъчат победител в редовното време - 0:0 и се наложи той да бъде определен след изпълнение на дузпи. В крайна сметка победата спечели отборът на РУ "Полиция"-Търговище с капитан Станислав Станков, пред този на РУ "Полиция"-Омуртаг с капитан Стилиян Добрев и на РУ "Полиция"-Попово с капитан Димитър Стефанов.

Комплексен победител в крайното класиране на спартакиадата стана отборът на РУ "Полиция"-Омуртаг с 30 т., пред този на РУ "Полиция"-Търговище с 21 т., и ОУ "ПБЗН"-Търговище - с 18 т.