Общината реализира проект  Социален асистент и домашен помощник в семейна среда
Общината реализира проект Социален асистент и домашен помощник в семейна среда / www.shumen.bg
Стартира проект „Социален асистент и домашен помощник в семейна среда”, спечелен от община Шумен по ОП ”Развитие на човешките ресурси”. Той е на стойност над 1160 00 лв. Проектът е с продължителност 12 месеца. Партньори по него ще бъдат Институтът за социални дейности и практики и Дирекция „ Социално подпомагане”.

Целите на проекта са осигуряване на качествена грижа в семейна среда на нуждаещите се от постоянно обгрижване в ежедневието си хора с увреждания, самотно живеещи и др., създаване на условия за социално включване и преодоляване на социалната изолация, както и възможност за активен професионален живот за семейства, в които има деца с увреждания.

По проекта в Шумен и 11 села от общината ще се предоставят социалните услуги „Домашен помощник” и „Социален асистент”. Желаещите да ползват услугата трябва да подадат документи до 7 август в сградата на общинско предприятие „От социални помощи към заетост”. Срокът за приемане на документи за желаещите да изпълняват дейностите „Социален асистент” и „Домашен помощник” е до 18 август. Повече информация за необходимите документи, които трябва да бъдат подадени може да получите на тел. 054 / 87 55 38.

Социалните услуги ще могат да ползват 44 лица, а наети ще бъдат 20 души, 16 от които ще бъдат домашни помощници, а 4 –ма социални асистенти.