/ dariknews.bg, Деян Герговски

Нови експертизи по делото Хитрино. В съдебно заседание днес бяха определни вещи лица, които да извършат допълнителни експертизи във връзка с ЖП инцидента, при които преди 3 години загинаха 7 души, а други 14 пострадаха.

Отново разпитаха румънец по делото „Хитрино“

Общиняеми по делото са двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков. Назначаването на вещи лица по няколко експертизи по делото „Хитрино“ бе поискано от адвокатите на обвиняемите машинисти.

Експерт от Чехия: Релсовият път в Хитрино е бил в лошо състояние

"Касаят електро - горното строене, т.е. Тяговите елементи от железопътния път, цистерната и други въпроси, свързани с наши наблюдения по извършените огледи", каза адв. Ивайло Йорданов

Ще има ли справедливост за Хитрино?

Експертиза в за електричексата контактната мрежа е повечерна на вещо лице Иван Костадинов от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. За състоянито на цистерните и това дали отговарят на нормите за безопасност ще отговарят двама експерти - проф. Валери Стоилов и Симеон Ананиев.

10 декември, който никога няма да забравим (СНИМКИ)

Бе поискана и комплексната пожаро-техническа експертиза, която ще бъде извършена от акад. Стефан Воденичаров. Тя касае печката, за която се предполага, че е подпалила изтеклия газ при дерайлирането на влака на гара Хитрино.

В Хитрино връчиха ключовете на 12 нови къщи (СНИМКИ)

Прокурорът по делото Маргарита Георгиева поиска справка за обема на превозвани товари на км в участъка Каспичан Русе от 2000 до 2016 година. Адвокатите на пострадалите също искат допълнителна експертиза за скоростта на композицията.

Следващото заседание по делото Хитрино ще е на 1 октомври.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.