влак Пловдив
влак Пловдив / БГНЕС
Локомотивът на товарната композиция с пропан-бутан, който дерайлира на гара в Пловдив рано тази сутрин, е същият от инцидента в Хитрино. Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
 
При инцидента няма пострадали. Няма опасност за служителите на гарата и жителите на Пловдив, каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Сигналът за инцидента е подаден около 4.40 часа. Товарната композиция на фирма „Булмаркет рейл карго“ е превозвала 25 цистерни с пропан-бутан от Сърбия до гара Разпределителна в Пловдив. Образувано е досъдебно производство, на тримата машинисти са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов: "Общото в случая с Хитрино от фактическа страна е, че водещият локомотив е същият, който е бил и в неприятния инцидент в шуменското село".
 

10 декември, който никога няма да забравим (СНИМКИ)

 

влак Пловдив
Няма изтичане на пропан-бутан, увери директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов: "Не имало изтичане на газ, няма пострадали. Извършва се непрекъснат контрол върху средата и в момента няма изтичане на газ. Няма никаква опасност за служителите тук и населението на Пловдив".
 
Николов добави, че целта на аварийните екипи е да възстановят движението до 24 часа тази вечер.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.