/ iStock/Getty Images
"Намалява броят на настанените и починалите с коронавирус в МБАЛ-Шумен", съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

46 новозаразени в Шуменско

По думите й. 183 са хоспитализираните в областната болница тази сутрин, от които 137 са с потвърдена коронавирусна инфекция, а на останалите 46 се очакват резултатите от тестовете им. В отделението "ОАИЛ" има четирима пациенти, които са интубирани. През последните три дни са изписани 57, а са приети 35 души.

В петък, събота и неделя са починали седем пациенти, а днес - още две жени на 66 и 94 години. През изминалата седмица битката с болестта са загубили 18 души, а за предходните седем дни, между 7 и 12 декември, починалите са били 26, отбеляза д-р Маринова.

Доставиха фризер за съхранение на кръвна плазма в Шумен

Общият брой на новодиагностицираните с COVID-19 жители на областта през последните три дни, е 45.
В събота са регистрирани три нови случаи, а вчера - само един, мъж от Шумен.

Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Здравните инспектори са извършили 88 проверки за спазване на противоепидемичните мерки през изминалата седмица, от които 14 съвместно със служители на община Шумен и полицията през почивните дни. Нарушения не са установени, допълват от РЗИ.
БТА