/ iStock/Getty Images
Намаляват пациентите с коронавирус в МБАЛ-Шумен
Намалява броят на хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ-Шумен. Няма и починал пациент с коронавирус през последното денонощие. Това съобщиха от лечебното заведение.

Две бебета с коронавирус са настанени в болницата в Шумен

От доста време насам се отчита ден без жертва на коронавируса. "Изкарахме едно денонощие без починал, което е много добра новина. Мерките дават резултат и призовавам гражданите да продължават да ги спазват в пълна степен", каза д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в областната болница.

По думите й, 210 са хоспитализираните с клинична картина на COVID-19 в шуменската болница днес, а вчера са били 229. В отделението "ОАИЛ" са настанени шестима болни, от които четирима са интубирани.

Доставиха фризер за съхранение на кръвна плазма в Шумен

Вчера са приети 13 пациенти в МБАЛ-Шумен, която е сред лечебните заведения с най-много хоспитализирани с коронавирус в страната. Новодиагностицирани с COVID-19, са 46 жители на област Шумен на 17 декември, от които 25 са от областния град.

Общият брой на заразените от началото на пандемията в областта достигна 3925 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 207. Поставени под карантина към момента са 861 души.
БТА