/ iStock/Getty Images
Двадесет и шест медицински специалисти от шуменски ясли, детски градини и училища помагат в борбата с COVID-19, съобщиха от Общината.

Всеки ден по две сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен са включени в графиците на Регионалната здравна инспекция и подпомагат дейността й като изготвят предписания за болни от COVID-19 и за карантиниранe на контактни лица.

За три дни: 80 новозаразени в Шуменско и 12 жертви

Те ще работят по този начин до 21 декември и докато яслите, детските градини и училищата са затворени.
Две директорки на детски ясли и медицински сестри пък влизат в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен и на Комплексния онкологичен център в града, а един фелдшер дава дежурства в кабинета за неотложна помощ към областната болница.

Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ "Изворче", разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса, отбелязват от социалната дирекция в Общината.

Част от медицинския персонал доскоро е бил в болнични - за лечение от COVID-19 или под карантина, но всички, които в момента са здрави и са в състояние да помогнат на колегите си, се отзовават.