/ IStock
"12 заразени с коронавирус жители на областта, са починали на 27, 28 и 29 ноември. Задържа се високо числото на хоспитализираните в МБАЛ-Шумен и за голямо съжаление броят на починалите също е голям". Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

Болницата в Шумен продължава да е препълнена (ВИДЕО)

"В това тежко положение лечебното заведение не спира да оказва помощ на всички, нуждаещи се от лечение, не само на тези с COVID-19",
отбеляза д-р Маринова. Тя обясни, че болницата, за разлика от други в страната, не търси да назначава санитари, но не би отказала да вземе доброволци без заплащане. Те няма да влизат в ковид отделенията, но ще носят до тях храна, документи и други.

"В COVID отделенията на МБАЛ-Шумен са настанени 256 души. От тях 187 са с потвърден коронавирус, а за другите 73 се очакват резултат от тестовете им. В отделението "ОАИЛ" са хоспитализирани шестима пациенти, които са интубирани", допълни д-р Маринова.

Разкриват кабинет за пациенти със съмнения за коронавирус в шуменската поликлиника

В Единния информационен портал за COVID-19 на 27, 28 и 29 ноември, са регистрирани 80 нови случая на жители на областта с положителни за коронавирус проби, съобщиха от РЗИ.

За областта, регистрираните с коронавирусна инфекция достигнаха 3018 души. В системата на РЗИ, броят на починалите е 137. Служители на здравната инспекция са извършили 162 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Шуменско през миналата седмица, при които не са установили нарушения.
БТА