Мъж опитал да избяга от полицейски служители, карал крадена кола
Мъж опитал да избяга от полицейски служители, карал крадена кола / netinfo

Образувано е бързо полицейско производство срещу 52-годишен мъж от варненското село Радан Войвода, който попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си, съобщават от ОД на МВР -Шумен. За подобно престъпление Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева.

При рутинна проверка в с. Пет могили полицаите забелязали автомобил "Опел Вектра". След като водачът на колата ги видял, завил в обратна посока и ударил автомобила в електрически стълб, но след това продължил в посока село Векилски.

Полицаите го последвали, подали светлинен и звуков сигнал, но шофьорът  не спрял. Влязъл с автомобила в гориста местност между селата Векилски и Пет могили, където полицейските служители го пресрещнали. Водачът отново не спрял колата и за малко да блъсне един от полицаите, който бил извън служебния автомобил.

По-късно „Опел"-ът е открит изоставен в нива близо до село Векилски. Полицейските служители успели да забележат шофьора това е 52-годишен мъж, с инициали П.Р. от село Радан Войвода, познат на полицията. При извършения оглед в изоставената кола е намерена призовка с негови имена и данни. За случая са уведомени служители на полицейски участък Вълчи дол.

На следващия ден беглецът сам се обадил в полицейския участък - Вълчи дол и заявил, че управлявания от него автомобил е краден. Мъжът е задържан за 24 часа. Работата по образуваното бързо производство продължава.