Кандидат за премиер, бивш министър и лидер на партия са сред водачите на листи в област Шумен за предстоящия вот за народни представители.

Партиите с първи коментари след тегленето на номерата в бюлетината

"157 кандидати за депутати са регистрирани в Районната избирателна комисия", съобщи за БТА говорителят на избирателната комисия Маринела Величкова. От тях ще бъдат избрани и шестимата народни представители от шуменския многомандатен избирателен район.

20 партии и 7 коалиции са регистрирали кандидат-депутатски листи, като само 4 от тях имат пълна листа от 12 души. Едната е на ГЕРБ-СДС, като начело е бившият министър на образованието и науката Красимир Вълчев.

Също пълна е листата на ДПС, начело с лидера на движението Мустафа Карадайъ. Пълен брой кандидати има и Коалиция "БСП за България", водени от Иван Иванов. Четвъртата формация с 12 кандидата е тази на Коалиция "Изправи се, БГ! Ние идваме!".

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

Водачът им - Иван Капралов, представи и останалите кандидати в пресклуба на БТА в Шумен. Той допълни, че листата е обновена, а формацията е готова за участие в бъдеща управляваща коалиция.

Кандидатът за министър-председател в проектокабинета на "Има такъв народ" Пламен Николов отново е начело на партийната листа в Шумен. На първо място при кандидатите за народни представители на КП "Демократична България - Обединение" е Полина Велчева.

Антония Димитрова е лидерът на листата на новата политическа формация "Продължаваме промяната". Водач на ВМРО - Българско национално движение е Деян Станчев. Николай Костадинов е на първа позиция в листата на партия "Възраждане" в 30-и Многомандатен избирателен район.
БТА