Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли жребия за номерата в бюлетините за изборите - за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

"С номер 32 ГЕРБ тръгва към предстоящите парламентарни избори с надежда, оптимизъм и отговорност. Надежда, че в тези трудни, кризисни моменти, българите са разбрали кои партии са устойчиви и гарантират сигурността, кои сеят популизъм и кои партии се опитаха да внушат, че разрухата е единственото решение за промяната. В следващия парламент ГЕРБ ще бъде основен участник в едно управление, което ще гарантира и подкрепя промяна, която ще бъде със стъпки напред, а не с крачки назад". Това каза бившият транспортен министър и народен представител от ПГ ГЕРБ Росен Желязков.

По думите му в предизборната кампания ГЕРБ ще заложи на плюсовете на партията.

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

„На минусите на популизма и отрицанието заложиха тези, които не съумяха близо една година да съставят устойчиво правителство, което даде възможност да се управлява без програма и виждане как българинът да живее по-добре.

Според него партиите на разрухата са тези, които изчегъртваха ГЕРБ. Желязков допълни, че лидерът на партията Бойко Борисов ще бъде народен представител.

"Нашият номер на изборите е 33 – лесно се помни. Това, което е важно за нас, е че социолозите ни дават ръст в последните месеци и ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са наш основен опонент и се готвим за конкретни законодателни промени, с които да въздействаме на негативното влияние на кризите", заявиха от БСП.

"Номерът няма значение. В следващия парламент ще има нужда от парламентарна група омбудсман, която да следи за подкрепата на българските домакинства и на българските фирми. В условията на инфлация и растящи сметки държавата трябва да поеме увеличението и на тока, и на парното, и на природния газ, и на водата", подчерта лидерът на "Изправи се. БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

По думите ѝ те ще са групата, която "ще отстои да няма нито едно българско семейство и нито една българска фирма, които да не получат пряка финансова подкрепа от българската държава".

"В следващия парламент ще има нужда и от биткаджии, защото опитът на ГЕРБ и на ДПС да реставрират статуквото, е очевиден. Ние сме показали, че не правим компромиси с каузите на хората от площада, които искат промяна. Парламентарната аритметика е ясна - "Изправи се. БГ! Ние идваме" трябва да бъде част от следващия парламент, за да има мнозинство и правителство на промяната", допълни Манолова.

"Време е за промяна, при която не един да загуби, а друг да спечели, а да спечели всеки от нас, да спечели България. Време е за промяна с посока. Време е да спечели България с №30", заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

"С това започва третата поред кампания за тази година. България се променя повече от година, много хора се качват в движение на влака на промяната, други се опитват да я спрат, да покажат, че ще си продължат, както досега. Например, Пеевски и Борисов, които изглежда че нямат никакво намерение да забележат, че нещо се случва. Губим време, защото промяната няма ясна посока, ясен хоризонт и цел", каза още Иванов.

По думите му са необходими 4 неща, за да се случи тази промяна.

"Първото е ясна национална цел – амбициозна и голяма. За нас това е до 5-7 г. да превърнем България в най-доброто място за живеене на Балканите. Знаем, че България може да го постигне. Виждали сме как Ирландия, Балтийските държави са правили такива скокове. България може да се нареди сред 10-те най-добри места за живеене в Европейския съюз. Второто е програма, фокусирана върху работещи решения. Тя включва три големи задачи - съживяване на българската държавност, държавата да служи на гражданите; създаване на икономически условия за развитие на бизнеса и за трансформацията на икономиката; инвестиция в човешкия капитал", допълни Иванов.