Общо 24 са кандидатпрезидентските двойки, подали документи за регистрация в ЦИК за участие в президентската надпревара на 14 ноември до изтичането на крайният срок - 17:00 часа днес. Това съобщиха от ЦИК, като уточниха, че оттук нататък следва комисията да провери дали всички постъпили подписки на всички кандидати съдържат необходимите по закон 2500 подписа. Ако се установи, че при някои от кандидатпрезидентските двойки липсва необходимият брой подписи, те няма да бъдат допуснати в надпреварата, посочва БТА.

От всички 24 регистрирани двойки - 14 са на партии и коалиции, останалите 10 са на инициативни комитети, уточниха от ЦИК.

В последния ден за президентската надпревара в ЦИК се регистрираха и кандидат-президентската двойка Волен Сидеров - Магдалена Ташева от "Атака" и Веселин Марешки - Полина Цанкова от "Воля". Подписката си днес внесе и Инициативният комитет, който издигна Лозан Панов за президент.

Волен Сидеров
БГНЕС

Марешки Воля
ВОЛЯ

Най-оспорваните кандидатури за поста на "Дондуков" 2 се очаква да бъдат тези на настоящата кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова; Анастас Герджиков и Невяна Митева; Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе.

Румен Радев
БГНЕС

Лозан Панов
БТА

Анастас Герджиков
БГНЕС

Сред регистрираните двойки са още: Луна Йорданова и Иглена Илиева; Александър Томов и Лъчезар Аврамов; Костадин Костадинов и Елена Гунчева; Боян Станков - Сарате и Елена Ваташка; Милен Михов и Мария Цветкова; Валери Симеонов и Цветан Манчев; Благой Петревски и Савина Хаджийска; Георги Георгиев и Стоян Цветков;

Луна
Георги Димитров

Също и Росен Пламенов Миленов и Иван Иванов; Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова; Горан Благоев и Ивелина Георгиева; Светослав Витков и Веселин Белоконски; Цвета Кирилова и Георги Тутанов;

Мустафа Карадайъ

В битката за президентския стол се включват още Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова; Николай Малинов и Светлана Косева; Марина Малчева и Савина Луканова; Мария Колева и Ганчо Попов; Жельо Желев и Калин Колев; Йоло Денев и Марио Филев.

Утре (13 октомври) чрез жребий Централната избирателна комисия ще определи номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

кандидати за президент
БГНЕС

БТА