/ БГНЕС
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъдат официално издигнати като независими кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г.

Двамата ще приветстват участниците в Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите им. Учредителното събрание ще се състои на 27 септември от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата.
„Продължаваме промяната” е твърдо зад кандидатурата на Румен Радев

В неделя от БСП обявиха, че Изпълнителното бюро е решило трима души от партията да влязат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

Към момента подкрепа за двойката Радев-Йотова са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" на Слави Трифонов и АБВ.

АБВ ще подкрепи Румен Радев на президентските избори

ДПС и ГЕРБ със сигурност ще имат собствени номинации. Бойко Борисов вече коментира, че ще пазят до последно в тайна името на своя кандидат за президентското кресло, защото се опасяват от нападки срещу него.